Varsler juridisk kamp om pensjonene

– Dette finner vi oss ikke lenger i, derfor mener jeg at vi må undersøke det juridiske grunnlaget for måten regulering av pensjon blir gjennomført på. Har de lov til å gjøre dette mot oss? Er det dette de lovet oss da de innførte folketrygden? Forbundsleder Jan Davidsen varslet juridisk kamp for pensjonene i sin åpningstale under Pensjonistforbundets 30. landsmøte.

Det er 181 stemmeberettigede til stede på landsmøte og Davidsen høstet stående applaus med sitt utspill.

Etter pensjonsreformen ble innført i 2011 blir regulering av alderspensjon regulert opp med et gjennomsnitt av lønnsveksten fratrukket 0,75 prosent. Det har gjort at alderspensjonistene har tapt kjøpekraft de fire siste årene.

– Stortinget forutsatte at alderspensjonister skal ta del i velstandsutviklingen da pensjonsreformen ble innført. Vi forutsetter da at Stortinget tar sine vedtak på alvor, sa Davidsen.

Davidsen varslet også at kravet om forhandlingsrett står fast. – Vi krever å forhandle innenfor samme ramme. Vi må ta vare på de som har minst. Ingen andre gjør det. Når pensjon reguleres med prosent, får de som har minst enda mindre. Og de som har mest, enda litt mere, sa Davidsen og høstet nok en gang applaus fra landsmøtet.

Landsmøtet i Pensjonistforbundet holdes på Storefjell Resort hotell på Gol fra 4. til 7. juni.

Se også tidligere saker her: Blir det fjerde år med minus for pensjonistene? og  Nok er nok! 

Tekst:Mynewsdesk   Foto: Johnny Syversen.
(Bildetekst:Forbundsleder Jan Davidsen under landsmøtetalen.)


reklame