Topp 5: Norske hotell for den aktive

Treningsreiser er superpopulært med en stigende interesse for hver år, men du trenger ikke reise utenlands for å svette på ferie!

Her er 5 norske hotell som passer for den aktive.

1. Union Øye – fra dykking til topptur i Sunnmørsalpene

Bestig kjente topper og få fullt tindepanorama i Norangsfjorden ved Ålesund! Opplev de unike Sunnmørsalpene med de majestetiske tindene som ruver opp fra fjordene. Fra hotell Union Øye er det kort vei til Geirangerfjorden og majestetiske Hjørundfjorden, og det er mange flotte dagsturer du kan legge ut på herfra. Noen av aktivitetene hotellet er byr på er blant annet dykking, fjellvandring, kajakk, båttur, helikoptertur over Ålesund og Sunnmøte, samt topptur til Slogen, Sunnmørsalpene sin majestet med sine 1564 meter over havet.

 

Ut på tur – aldri sur!

2. Sola Strand Hotel – for surfing og minnerike dagsturer

Skal du på badeferie i Sola og vil lære deg å surfe? Da bør du bo på Sola Strand Hotel som også tilbyr surfepakker. Fra Sola Strand Hotel er det kort vei til Jærens perfekte bølger og mange utfordrende surfespots. Surfekurset arrangeres på den av Jærstrendene med de beste surfeforhold på kursdagen. Det Stavanger-baserte hotellet har alt innen rekkevidde og kan samtidig by på storslåtte kultur- og naturopplevelser. Fjorder, fjell, høy himmel og åpent hav gjør uslettelige inntrykk. I tillegg kan du dra på utflukter til de internasjonalt kjente turmålene Preikestolen og Kjeragbolten, som er perfekt for bilder.

3. Juvet Landskapshotell – opplev de fire årstider

På Juvet Landskashotell sover du med store panoramavinduer ut til tett skog som gir deg følelsen av at rommet er en del av naturen. Her snakker vi unik beliggenhet, og hotellet bruker de fire sesongene til å utnytte ulike deler av naturen. Om vinteren står ski- og vinteropplevelser i fokus, med blant annet toppturer til Trollstigplatået eller innover i Tafjorden. Om våren når naturen våkner til liv kan du dra på skiturer i kortbukser, prøve rafting, juving og en tur med kajakken på fjorden. Fisking i fjorden er også en pulssenkende aktivitet mens solen skinner. Sommeren er høysesong for rafting, elvepadling, fjordfiske, kajakking, klatring og juving, og ikke minst for spennende ekskursjonar i området. Når høsten får naturen til å eksplodere i farger kan du fremdeles juve og ta turer til villmarksleiren, i tillegg til å sykle i Fjørå, fiske eller jakte på rype. Juvet ligger to timer fra Ålesund med bil, og derfra er det bare en kort biltur til en av Norge mest besøkte turistattraksjoner, Trollstigen.

4. Norefjell Ski & Spa – for skientusiasten

Kåret til Norway’s Best Ski Hotel senest i 2016 av World Ski Awards er dette hotellet som ligger 1,5 time fra Oslo et glimrende valg om du vil ta skiene fatt. Norefjell Ski & Spa har også flere år blitt utnevnt som Norway’s Best Resort Spa. Her finnes også ski in/ski out. Norefjell er et eldorado for vinteraktiviteter, og her er valgmulighetene mange. Bruk dagen til å stå på ski i bakken eller på langrennski, etterfulgt av en deilig runde på spa. Det er også skøytebane, akebakke og mulighet for fotturer her. I lobbyen finner du en 16 meter høy klatrevegg, og du kan også spille golf på Norefjells 18 hulls golfbane. Om sommeren kan du bade, leke, spille sandvolleyball eller leie kano for en tur på vannet ved tjernet nedenfor hotellets landsby.

5. Bølgen & Moi Hotel Utsikten – aktiv golf-weekend

På ‘The Bølgen & Moi Hotel Utsikten’ får du weekend-pakker med en god seng, et godt måltid og en god runde golf i godt selskap. Golfbanen ble kåret Norges vakreste golfperle i 2007. Utsikten fra restauranten er slående, og her får du fersk mat fra havet, fjorden, elva, det lokale landbruket, skogen og heia. Ligger midt i mellom Kristiansand og Stavanger, ca. 2 timer å kjøre fra hver by. Tog går også.

Tekst/foto:Mynewsdesk – Nina Bjordal / Reiseguiden.no  (Foto Kjeragbolten: iStockPhoto)


reklame