Tips for å holde edderkoppene unna.

Høsten er i anmarsj og vi har ramset opp noen tips som kan hjelpe deg å holde edderkoppene utenfor, de færreste vil vel ha de innenfor vil vi tro.

1. Hvitvinseddik

Bland hvitvinseddik med vann på en spruteflaske, og spray i vindus- og dørkarmer og hjørner hvor edderkopper liker å oppholde seg. De kan ikke fordra eddik, og vil trolig holde seg unna.

2. Sitron

I likhet med eddik, er ikke edderkopper spesielt begeistret for sitrusfrukt. Du kan kjøre samme taktikk med sitronen som med eddiken.

3. Peppermynteolje

Av en eller annen grunn kan edderkopper virkelig ikke fordra peppermynte. En kvast rundt omkring kan funke, men det er mye mer effektivt å spraye peppermynteolje på strategiske steder.

4. Permetrinspray

Hurtigvirkende spray til bekjempelse av krypende og flygende insekter som fluer, mygg, veps, edderkopper, sølvkre, kakerlakker etc. Sprayes direkte på insektet, eller der insekter er observert. Virketid ca 6 uker.

5. Ekstrem insektspray – langtidsvirkende

Denne sprayen har ekstra lang virketid, opptil 6 måneder! Benyttes til å bekjempe krypende insekter både innendørs og utendørs. Brukes direkte på insektet, eller der hvor insektet er observert. Produktet har en behagelig sitruslukt, og flekker ikke overflater. Inneholder: Permetrin, Tetrametrin, PBO.

Ikke alle liker edderkopper og noen blir skremt av dem.

6. Kastanjenøtter

Kastanjenøtter holder edderkoppene på avstand og holder seg lenge, så legg et par i vinduskarmene og det kommer etter sigende å fungere.

7. Tobakk

Et noe mer upraktisk og usunt råd, men edderkopper hater tobakk, så de anbefaler å blande tobakk (vi aner ikke om snus funker like bra som vanlig tobakk) med vann og enten spraye det rundt eller ha det i små skåler ved vinduene.

8. En katt

Igjen, ikke akkurat praktisk, men katter er helt rå på å fange og drepe edderkopper. Så hvis du har muligheten og lyst, kan du jo være fosterhjem for en katt i sommer (det trengs!) så kan den hjelpe deg tilbake med å fjerne edderkopper.

Ellers er det jo helt greitt å bruke støvsuger for å få tak i edderkopper. De fleste edderkoppene som suges opp på denne måten vil sannsynligvis dø av trykket når den blir sugd opp. Om noen overlever  trykket så dør de nok av luftmangel under alt støvet.

 

Kilder:

Tekst:Mynewsdesk Foto:iStockphoto


reklame

AKRAFT er et landsdekkende lavpris-kraftselskap – “alltid billig strøm” er deres motto, og man finner dem alltid på toppen av kraftprislistene som billigste leverandør. Les mer og prøv med prøvestrøm her

Dersom du trenger et tips å låne penger finner du det her på LÅNogKORT.no