Slik får du vårfølelsen

Det er vår og solen begynner å varme. Det klør i fingrene etter å pynte opp ute i krukker og kar med litt farge rundt oss.

Vi har vært gjennom en snørik vinter og mange steder er det fortsatt en lang vei å gå før gresstuster kan skimtes og krokus bryter opp av jorden. Men det er ikke så mye som skal til for å skape litt vårfølelse selv med mye snø rundt.
artikkelen fortsetter under bildet

 

Pynt opp med blomster

Nattefrosten har ennå ikke sluppet taket, så det er viktig å velge blomster som tåler noen kuldegrader. Påskeliljer og andre løkblomster er planter som godt tåler vårens skiftende temperaturer, til og med ned til -5°C. Plant de i små potter som er enkle å ta inn om natten dersom det skulle bli veldig kaldt. Som alle løkblomster, vil påskeliljer tørke litt opp mellom hver vanning. Det er best å vanne fra bunnen, fordi løkene kan råtne om de blir våte oppå. Selv om plantene kan virke litt slått ut etter en frostnatt eller to, vil de snart reise seg igjen. Disse pynter opp på ved inngangspartiet eller terrassen.

Ta med naturen inn

Det er lite som slår vårfølelsen gåsunger gir. Gå på jakt i skogen og finn seljekvister som du setter inn og pynter med påskeegg eller annen pynt. Mange blomsterbutikker selger kunstige kvister med gåsunger dersom du vil pynte med dette men er allergisk. Like dekorativt er det også med trollhassel eller andre kvister.

artikkelen fortsetter under bildet

 

Utetid

Når solen varmer er det fristende å finne seg en lun krok ute og nyte de etterlengtede varme strålene. Med et pledd godt tullet rundt, en god bok og litt solkrem på nesen kan man nyte påskefridagene om det er på hytta på fjellet, ved sjøen, i byen eller på landet. Et godt tips der hvor snøen fortsatt ruver – finn fram spade og grav til en lun plass. Her kan man forme til en utesofa med plass til mange. Legg ut skinn og pledd for varme og komfort.

 

Lure løsninger

Bor du slik til i landet at våren er på full fart og det er lite snø som gir le og lune kroker finnes det løsninger for deg også. Ønsker du en varig løsning finnes  Screen vindskjerm eller leveggersom enkelt monteres stående på vegg eller tak og trekkes ut/ned som en levegg. På denne måten kan man skjerme for trekk, innsyn og skape en lun krok for å nyte mange fine stunder på uteplassen.

artikkelen fortsetter under bildet

Ta kontakt med en av våre hyggelige selgere som kommer hjem til deg og hjelper deg med å finne beste løsning for ditt behov – helt kostnadsfritt.

Lykke til med vårpyntingen – nyt den lyse tiden og solen.

Tekst: Mynewsdesk/HD Solskjerming
Foto: Mynewsdesk/ HD Solskjerming (Ill/1.sidefoto:iStockphoto)reklame