Skjer det noe på elbilfronten?

Etter at Tesla nærmest har hatt monopol på elbiler med god rekkevidde er det nå mye spennende som skjer. Både VW, Nissan og Opel har spennende nyheter på gang.

Agva Kraft er blant de som har latt seg fascinere av Tesla.

Agva Krafts medarbeider fikk tivolifølelse da han satt på med en Tesla X.  Den visjonære grunderen Elon Musk har virkelig satt fart i utviklingen på dette området. Fra å være et nest best-alternativ komfort- og rekkeviddemessig, men et supert alternativ for miljøet, har elbiler for mange nå blitt den beste bilen de kan få. Men Tesla er selvfølgelig alt for dyr for de fleste, og da er det bra at andre bilmerker har latt seg inspirere.

16. mai kom de tre første Opel Ampera-E frem til sine eiere. Dette er en bil Agva Kraft har stor forventning til siden den er i et prissjikte som en stor gruppe har råd til samtidig som den har en rekkevidde som er tilstrekkelig for de aller fleste. Nå håper vi at eierne også passer på å tegne en strømavtale med fornybar energi for å virkelig redusere sitt karbonavtrykk.

Den neste nyheten vi er spent på er den nye Nissan Leaf som er forventet i begynnelsen av 2018. Leaf har vært en gedigen suksess i Norge og er den elbilen som totalt sett har solgt desidert mest her til lands. Den nye Leaf-en skal visstnok doble rekkevidden og vi snakker ta om en rekkevidde på rundt 500 km etter den europeiske standarden.

På litt lengre sikt kommer visstnok VW med den «nye bobla» før 2020. Den skal ha 60 km rekkevidde og blir antagelig en stilig elbil. Golfen har alltid vært populær i Norge, og de har også hatt suksess med den elektriske varianten. Nå håper vi at bobla får en ny renessanse som fører til at flere kjører elbil fremover.

Vi følger spent utviklingen og minner om at alle privatpersoner kan få billig og 100% fornybar energi fra Agva Kraft.

Tekst: Mynewsdesk     Foto: Agva Kraft 


Har du sett Bolig24? – klikk her