Sjekk deg selv i gjeldsregisteret.

Mange tror at de er gjeldfrie, eller ikke har kredittkort eller andre kreditter. Men det viser seg å være helt feil for ganske mange av oss. Du kan ha flere kreditter som du ikke har benyttet. Og i gjeldsregisteret kan finne “gjeld” som du ikke har tenkt på, eller ikke har benyttet.

Mye gjeld.

Nordmenn skylder langt over 100 milliarder kroner i kreditter og forbruksgjeld. For eksempel har mange, veldig mange, kjøpt møbler, byggevarer, datautstyr, mobiltelefoner og andre forbruksvarer på kreditt med tilbud om å betale senere. Klassikeren er “kjøp nå – betal senere” og tilbud om “3 – 9 mnd gratis betalingsutsettelse”. De fleste slike avtaler blir finansiert som en kreditt, med eller uten kort. Selv om du har betalt til rett tid, kan flere kreditter fremdeles være registrert på deg. Slike kreditter være en avslagsgrunn om du søker andre lån senere.

Sjekk deg selv.

Det nye gjeldsregisteret vil inneholde opplysninger om all usikret gjeld som er registrert på ditt personnummer. Dermed kan du sjekke på egenhånd det som er oppført av slik gjeld der. Du trenger bank-id for å logge deg inn. Her kan du logge inn.

Når du er innlogget får du opp “gjeld registrert i Gjeldsregisteret” og f.eks. klikk på “Åpne alt”. Da får du opp det som er registrert med mulighet til å melde feil.


annonse

Mange er ikke klar over sin egen kredittgjeld!

Bankene sjekker mye nøyere enn før. Også når du “bare” skal be om utsettelse eller avdragsfrihet noen mnd. klikk og se videre her


Trøst og glede hånd i hånd. Det er blomster……