Livsfarlige selfier

Halvparten av de under 30 år sier de har mottatt en selfie fra noen som kjører bil. Kun få sekunders uoppmerksomhet kan gi katastrofale følger. 

Dettw viser en fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos for Gjensidige. Kommunikasjonsrådgiver og Snapchat-sjef Marie Brudevold i Gjensidige har selv opplevd at noen har sendt selfie til selskapets Snapchat-konto fra førersetet i en bil.

– Hvis du kjører i 80 km/t og ser på mobilen i 3 sekunder har bilen flyttet seg hele 66 meter i mellomtiden, sier Brudevold. Hun er bekymret for utviklingen. Noen sekunders uoppmerksomhet på veien kan gi katastrofale følger.

– Det er 66 meter med mange potensielle farer dersom du ikke holder fokus på det du skal gjøre; kjøre bil, sier hun.

Unge menn verst

Mange vil si at «det skjer ikke meg», men hver eneste dag er det mange nestenulykker, og mørketallene er store. De fleste innrømmer ikke at de satt med «hodet i mobilen» da det smalt.

– Vi er så vant til å bli underholdt hele tiden, og en kjedelig biltur kan fort føre til at man vender oppmerksomheten til sosiale medier, sier Brudevold.

1 av 5 oppgir at de selv har tatt en selfie bak rattet. Undersøkelsen viser at det er unge menn som oftest tar bilde av seg selv mens de kjører. Dette gjenspeiles også i ulykkesstatistikken hvor yngre menn er overrepresentert.

– Vi oppfordrer alle til å la mobilen ligge i ro mens du kjører bil. Ingenting er så viktig at det ikke kan vente til du har kommet trygt frem og bilen står stille, sier Brudevold.

Tekst: Mynewsdesk  Forsidefoto:iStockphoto  Foto2: Mynewsdesk


reklame

Phonehuset har et kjempesortiment av tilbehør til din iPhone eller iPad, og har fokus på rask levering, stor produktkunnskap og tilbehør av høy kvalitet – alt sammen til en god pris.