Ingen julemiddag uten … JULEØL!

I år får den norske juleheftetradisjonen et innslag av fuktighet og fylde med toner av granbar og pepperkaker.

Ølambassadør Espen Smith har satt sammen et hefte om juleølet vårt, en tradisjon like hevdvunnen som Knoll og Tott og Stomperud. Bare med mye lengre aner. Forfatteren forteller underholdende om norske skikker knyttet til ølbrygging og juleblot, som skriver seg helt tilbake til hedensk tid. Regler fra Håvamål tilsier at det er dårlig skikk å forlate et gjestebud uten å være synlig beruset, men det man inntar skal ikke legges igjen i stua, for å si det slik.
artikkelen fortsetter under bildet

 

I dag drikker vi øl på en mer moderne måte, og Smith veileder oss gjennom de ulike ølsortene, hva som passer til hvilken mat og hva vi skal kjenne etter når vi smaker på øl.

Heftet har julekalender med tips til 26 øl i 24 luker, norske og internasjonale julebrygg som vi kan glede oss med gjennom adventstiden, oppskrifter på hjemmebrygget øl, artikler om ølbrygging under Andre verdenskrig, historien til Norges eldste bryggeri, Aass i Drammen, og om den årlige lanseringen av Tuborgs Sneøl. Heftet er gjennomillustrert med duggfriske bilder og gamle plakater for juleøl, som garantert ville satt Hårek i god julestemning!

Espen Smith har forfattet bl.a. akevittguiden Fra Aalborg til Ægir, og Espens ølsafari, designet øl-og akevittglass for Hadeland Glassverk, og arrangerer både ølkurs og ølcruise, alt i det gode livs ånd.

Hovedforfatter: Espen Smith
Utgiver: Egmont Publishing
Tekst: Mynewsdesk

 

reklame


 

Her er mange hefter og bøker om ØL og juleøl, klikk for å se