Hvem får den høyeste solsikken i år?

SOS-barnebyer har en ny konkurranse i sommer og spør hele landet hvem som får den høyeste solsikken. 

Det viktigste er å delta, slik at vi kan se hele Norge blomstre.

Derfor deler vi ti tips med deg, slik at du kommer i gang så raskt som mulig, og gjerne i pinsen.

Ti solsikketips til deg fra Finn Schjøll og SOS-barnebyer

SOS-barnebyers solsikkekampanje skal få hele Norge til å blomstre i sommer. Vi håper at flest mulig har lyst til å synliggjøre effekten av god omsorg for barn gjennom å plante solsikker, stelle godt med dem og dele i sosiale medier. Her gir vi deg tips fra Finn Schjøll for å få en god start og forhåpentligvis flere høye og kraftige solsikker. Bruk alle frøene i posen, ikke spar på dem, men få et best mulig utgangspunkt. Hvis du ikke har mottatt frø fra SOS-barnebyer, kan du kjøpe dem på et hagesenter eller i en matbutikk.

  1. Legg gjerne halvparten av frøene i vann og halvparten rett i små potter med hull i bunnen, for å få mange gode planter. Frøene som legges i vann sår du i jord etter et par dager (når du ser at frøet spirer).
  2. Dytt frøet maks 2-3 cm ned i jorden. Bruk god jord, ingen gjødsling nå. Ha god avstand mellom frøene. Ett frø i hvert hull.
  3. Trykk jorden i potten godt ned og lag en fast overflate. Nå vil det ta lengre tid for vannet å renne igjennom, og frøet tar til seg mer vann enn om det renner tvers gjennom løs jord.
  4. Sett potten inne i et sydvendt vindu til frøene begynner å spire. Solsikker snur seg mot solen, så pass på at de får maksimalt med sol og varme i starten.
  5. Sett planten ut når den har vokst litt. Bytt til en stor potte eller plant den ut i et solvendt bed.
  6. Etter omtrent tre uker kan du gi planten gjødsel. Gjerne hver annen uke. Ikke gjødsle for tidlig, da kan spiren brenne opp.
  7. Hvis du ikke har et bed, må du bruke en stor potte. Solsikken blir større og sterkere jo mer næring den får.
  8. Sørg for at planten får rikelig med vann hver dag. Finn bruker 1 liter vann per potte hver dag. Men, plantene skal heller ikke drukne.
  9. Kos deg med solsikken din. Den vil forandre seg for hver dag som går. Bruk støttepinner når den blir høyere.

Og sist, men ikke minst: Del plantens liv i sosiale medier. Slik bidrar du på en symbolsk måte å spre effekten av omsorg. LES MER HER

Se video her

Vi håper på et blomsterhav av gul glede over hele landet. Lykke til!

Bli med på festen

Kilde: Finn Schjøll/TV 2 God morgen Norge  Foto:SOS-barnebyer