Herlig jul med julestjerner – også i små hjem

Pynt smart til jul ved å bruke møbler og gjenstander du uansett har. Heng juletreet på veggen. Den beste julestemningen får du uansett antall kvadratmeter! 

Julestjernen er som symbol på julen unikt – helt der oppe sammen med nissen og juletreet blomstrer julestjernen med stjerneformede blader og intense farger. Mange synes det er vanskelig å få plass til alt man ønsker for å få den store julestemningen, men med litt kreativitet får man plass til alt man ønsker.

Heng juletreet på veggen! 

Fjern grenene på treets minst pene side, og pass på å dekke stubbene der du har kappet av grener for å unngå kvae på gulv og vegg. Heng treet i to kroker (en på hver side av stammen, og dekorer gjerne med levende stjerner og lys. Enkelt og stemningsfullt!

For å henge opp julestjerner med mosekuler tar du en minijulestjerne, fjerner plastpotten forsiktig, og surrer tynn ståltråd i gull rundt flak av mose som du dekker jorden med. Når blomsten skal vannes løfter du simpelten kulen ned og dypper mosen forsiktig i vann.
For å henge bare selve julestjerneblomsten opp er det lurt å kjøpe orkiderør, små tynne vaser som stilken passer godt nedi, og som kan henges opp. Når du snitter julestjernen er det lurt å dyppe snittflatene i vann på 60 grader, slik at ikke melkesaften lekker ut. Pass på å ikke varme opp de dekorative, fargerike bladene!

Dekorer med møblene du allerede har, stor julestemning kommer med flotte juleblomster. (foto: OBP.no)

Pynt i skuffer og kar

Julestjernene trenger ikke egne potter med gullmotiv – det kan bli svært lekkert og rett og slett bruke møblene i dekorasjonen. Setter du blomsterpotter på steder som ikke skal bli våte er det lurt å først plassere blomsterpotten i en plastpose, litt tykke brødposer er ofte velegnede. Det er ikke alltid lett å se mulighetene i eget hjem; spør en venn! Kanskje hun eller han ser muligheter du ikke selv har tenkt på?

Tekst: Mynewsdesk Foto: OBP.no


reklame